Hout Voor Picknicktafel

Published Jun 03, 22
7 min read

Picknicktafel kopen

Picknicktafel gezocht? Onze houten picknicktafel voor 6 personen van Agad is perfect voor barbecues en picknicks in de tuin. Klassiek en eenvoudig van ontwerp, deze picknicktafel voegt een traditionele flair toe aan je buitenruimte, ideaal om het gezin samen te brengen. Houten picknicktafels zijn er voor in elke tuin. Een picknicktafel is de perfecte aanvulling op elke gezinstuin. Waar je je picknicktafel ook voor wilt hebben, we hebben vast wel een ontwerp dat je mooi vindt. Geniet van die klassieke buitencafé-ervaring in het comfort van je eigen tuin. Ga elke dag op vakantie met uw eigen eethoek in de buitenlucht. Nodig vrienden en familie uit voor afternoontea of barbecues. Of ga gewoon lekker liggen, ontspan en geniet van het uitzicht over uw eigen stukje paradijs.

Kies een tuin picknicktafel die bij uw stijl past

Kies uit onze klassieke landelijke picknicktafels, onze eigentijdse tafels in pubstijl en de meer gezellige vierkante ontwerpen. Rond, vierkant, rechthoekig, met aangebouwde stoelen of losse banken, met rugleuningen voor extra comfort of zonder voor meer flexibiliteit, kies het ontwerp dat het beste bij u past. Dus wat de stijl van uw tuin ook is, wat is een beter excuus om die barbecue in actie te laten komen en buiten te dineren met uw vrienden en familie dan uw eigen picknicktafel en bankstel te hebben? We hebben opties in verschillende maten, zitconfiguraties en voor verschillende budgetten. Of voor iets anders, overweeg dan ons assortiment tuinmeubelen met stalen frame voor onverslaanbare duurzaamheid en een geweldig uiterlijk.

Picknicktafels van hoge kwaliteit, gemaakt om lang mee te gaan

Hier bij E-Woodproducts maken we al onze eigen producten, wat betekent dat we ervoor kunnen zorgen dat elk meubel dat onze werkplaats verlaat, voldoet aan onze veeleisende normen voor kwaliteit en vakmanschap. Door onze producten rechtstreeks in de detailhandel te verkopen, kunnen we ook de kosten verlagen, zodat we onze klanten een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden. De waarde van een product dat lang meegaat, kan niet worden onderschat. Daarom is ons hele assortiment picknicktafels en banken voor de tuin gemaakt van geïmpregneerd hout. De behandeling beschermt uw meubels tot 15 jaar tegen de elementen, rot en schimmels, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw tafel jarenlang robuust, sterk en stijlvol zal blijven. Onze beschermende behandelingen zijn op waterbasis, milieuvriendelijk en betekenen dat onze producten veilig zijn voor gezinnen om te gebruiken. In al onze producten gebruiken we alleen FSC-gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen. Als u op zoek bent naar picknickbanken voor in de tuin die speciaal voor kinderen zijn ontworpen, neem dan een kijkje in ons assortiment tuinmeubelen voor kinderen voor kleinere producten die volgens dezelfde hoge normen zijn gebouwd.

Houten Picknicktafel Met Losse Banken

Houten tuinmeubelen worden over het algemeen gewaardeerd om hun robuuste karakter en natuurlijke charme. Een hoogwaardige houten tuinset kan bovendien lang mee mits je deze goed onderhoudt. Wie weet hebben je ouders of grootouders ooit nog een hardhouten tuinset gehad die vele jaren meeging. Het vakmanschap is wel veranderd ten opzichte van vroeger en er zijn vele nieuwe houtsoorten in gebruik die een of twee generaties geleden nog niet werden verkocht (picknicktafel aluminium grijs).

Op de vraag welke olie je nu het beste kunt gebruiken voor tuinmeubelen proberen we in dit artikel duidelijkheid te geven. Hieronder volgt een korte uitleg over de verkrijgbare soorten hout voor tuinmeubilair en toelichting over hoe je deze verschillende soorten het beste kunt onderhouden - picknicktafel met kussens.
Hardhout versus zachthout De term hardhout is algemeen bekend, maar zachthout zal je minder vaak horen.

De termen hebben echter niets te maken met de hardheid van een houtsoort. Van hardhout wordt gesproken als de zaden van de boom bedekt zijn door een vrucht, ook wel de bedektzadige genoemd. Dit zijn bijvoorbeeld alle fruitbomen en notenbomen, zoals de appel, kers en walnotenboom. Dit zijn de loofbomen.

Dit zijn de naaldbomen zoals de dennenboom, spar enz. picknicktafel pallets. Dit betekent dat niet alle hardhoutsoorten hard zijn en niet alle zachthoutsoorten zacht. Voor het grootste deel van de soorten klopt deze beschrijving echter wel, maar er zijn ook uitzonderingen. De term is dan ook verwarrend in het gebruik en vaak zul je in de praktijk merken dat er van hardhout wordt gesproken als het hout tenminste van gemiddelde dichtheid is (ongeacht of het afkomstig is van een hardhout of zachthoutsoort).

Hieronder vind je een overzicht van veelgebruikte hardhout- en zachthoutsoorten in houten tuinsets met een korte beschrijving van de eigenschappen per houtsoort en hoe je deze het beste kunt behandelen met olie. Acaciahout Acaciahout is een duurzame en sterke hardhoutsoort gekenmerkt door een een mooie rode gloed en aantrekkelijk vlammenpatroon.

Het is een houtsoort die bijna niet werkt - onderstel picknicktafel. Na verloop van tijd zal het wel haarscheurtjes en vlekjes gaan vertonen, maar deze geven het hout juist meer karakter. De acaciaboom is een tropische boom en komt van nature voor in Australië en Noord- en Zuid-Amerika, maar groeit ook in Afrika en op plantages in Zuid-Europa.

Hardhouten Picknicktafel

De echte acacia heeft een matige duurzaamheid met een duurzaamheidsgraad 3, wat betekent dat het hout gemiddeld 10 tot 15 jaar meegaat, mits je het goed onderhoudt. Dit betekent dat je het een of twee keer per jaar dient te oliën. Een tuinset van acaciahout heeft een warme uitstraling en is gemakkelijk te onderhouden.

Je dient de tuinmeubels een keer per half jaar te behandelen met olie. Hiervoor kun je het beste een teakolie gebruiken. Je kunt ook teak ont-grijzer gebruiken als je de grijze verkleuring van het hout wilt voorkomen en de natuurlijke rode gloed wilt behouden. picknicktafel vurenhout. Wanneer je acaciahout goed onderhoudt kan een tuinmeubel hiervan jarenlang en soms zelfs decennialang meegaan.

De Robinia boom en Acacia boom lijken veel op elkaar, en Robinia wordt dan ook wel valse acacia genoemd. De Robinia is van oorsprong afkomstig uit Noord-Amerika, maar werd in de 17e eeuw voor het eerst aangeplant in de tuin van het Louvre in Parijs. Het hout van de Robinia en Acacia lijkt ook op elkaar, maar Robiniahout is veel duurzamer en de Robinia heeft witte bloemen - picknicktafel talen.

De Robinia groeit wel een stuk grilliger en minder recht, waardoor het moeilijk is om hier rechte planken uit te halen. Binnen Europa vinden we de Robinia voornamelijk in Hongarije, Polen en Slowakije, waar deze op grote plantages wordt gekweekt. Het is de hardste en meest duurzame hardhoutsoort die binnen ons continent groeit.

Sinds de EU in 2000 het invoeren van niet-duurzaam geteeld tropisch hardhout heeft verboden, is de vraag naar Robinia binnen Europa en ook in Nederland sterk gestegen. Twee nadelen van het hout zijn dat het lastig te verkrijgen is in grote maten door de grillige vorm, en het hout flink kan gaan werken.

Een tuinset van robiniahout (in de volksmond acaciahout) heeft een warme uitstraling en is gemakkelijk te onderhouden. Je kunt het tafelblad gewoon afnemen met een vochtige doek en vervolgens met een droge doek nawrijven. Je dient de tuinmeubels een keer per half jaar te behandelen met olie. Hiervoor kun je het beste een teakolie gebruiken.

Maximavida Picknicktafel Kussen

Wanneer je tuinmeubelen aanschaft gemaakt van Afrormosia dien je te letten op de aanwezigheid van het CITES keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het gebruikte hout legaal is gekapt. Het CITES keurmerk is een verdrag waarin wordt bepaald in hoeverre beschermde planten- en diersoorten mogen worden verhandeld. Eiken Eiken is een van de bekendste hardhoutsoorten die er zijn en ook binnen Nederland een van de meest gebruikte in de tuin - fonq picknicktafel.

Hier worden ook vaak tuinmeubels en tuinsets van gemaakt. Eikenhout is een sterke houtsoort en is met name zeer geliefd vanwege de mooie vlammen en spiegels die het hout heeft. Het is als materiaal gemakkelijk te bewerken, maar er kunnen daarbij wel grote splinters ontstaan. Eiken heeft een duurzaamheidsklasse van 2, wat betekent dat het 15 tot 25 jaar mee kan, en het werd vroeger veel gebruikt voor bijvoorbeeld het bouwen van schepen en ook voor de fundering van grachtenpanden.

Je dient het wel twee keer per jaar te behandelen. Hierbij heb je de keuze tussen lakken, beitsen of oliën. Bij lakken creër je als het ware een laagje over het hout, terwijl beits en olie geheel in het hout trekken, waardoor het eiken een meer natuurlijke uitstraling krijgt en de nerven van het hout beter zichtbaar blijven.

Olie beschermt het eikenhout echter wel minder goed dan beits, dus je zult het vaker dienen aan te brengen dan een beits. Er zijn ook soorten olie met een kleur, die beter beschermen tegen het zonlicht, maar daardoor gaat wel de natuurlijke kleur van het eikenhout verloren. Merbau Merbau is een andere tropische hardhoutsoort afkomstig uit Zuidoost-Azië die veel in tuinmeubilair en houten tuinsets wordt gebruikt.

Kenmerkend van Merbau is dat wanneer het nat wordt het hout gaat ‘bloeden’. Hierbij lekt er een soort hars uit het hout, waardoor vlekken op het hout kunnen ontstaan. Door bewerking van het hout wordt dit echter tegengegaan. Fabrikanten brengen meestal een laklaag aan die dit voorkomt. Om tuinmeubels van Merbau te onderhouden kun je het beste gebruik maken van een hardhoutolie of een transparante beits.Net als Merbau kent Meranti uiteenlopende kleurschakeringen, namelijk van wit tot lichtbruin, lichtbruin tot geel en rood tot roodbruin. De roodkleurige soorten Meranti zijn over het algemeen duurzamer en zullen minder snel gaan scheuren onder invloed van vocht en droogte (Picknicktafels nu met ontzettend véél voordeel!). Bovendien zijn de rode soorten makkelijker te bewerken voor meubelmakers.

Picknicktafel Roze

Tamme Kastanjehout Tamme kastanje hout is een hardhoutsoort die uitstekend geschikt is voor tuinmeubilair. Het lijkt qua uiterlijk op eikenhout maar heeft niet de kenmerkende spiegels die eiken heeft. De boom groeit voornamelijk in het Middellandse Zeegebied, maar ook in Noord-Afrika en Noord-Amerika. Doordat het hout natuurlijke looizuren bevat is het milieuvriendelijk en onderhoudsarm - 2dehands picknicktafel.

Eucalyptus De eucalyptus kent honderden soorten, die afkomstig zijn uit Australië (picknicktafel teakhout). Het is een snelgroeiende boom die minder olie bevat dan teakhout en een stuk sneller groeit. Dit maakt deze houtsoort dan ook een stuk goedkoper. Eucalyptus is weerbestendig en vereist weinig onderhoud. Eucalyptus kun je goed onderhouden met een teakreiniger, maar je kunt in principe vrijwel alle hardhoutsoorten onderhouden door deze tweemaal per jaar grondig schoon te maken met een lauw sopje van groene zeep en soda.

Teak is een hardhoutsoort die van nature een hoog oliegehalte bevat, waarmee het hout wordt beschermd tegen infecties en aantasting. Je kunt teakhout dan ook heel goed onbehandeld buiten laten staan. Het zal echter na verloop van tijd grijs gaan verkleuren en kan haarscheurtjes gaan vertonen. Deze zijn echter eenvoudig weg te werken door het hout licht op te schuren. picknicktafel intratuin.

Teakhout heeft van nature een hoog oliegehalte, wat het hout beschermt tegen de verschillende weersinvloeden in ons klimaat. Het hout is door de vettige structuur voldoende beschermd tegen het weer, maar zal wel onder inwerking van het zonlicht naar verloop van tijd verkleuren naar zilvergrijs, wat juist erg mooi kan zijn.

Bekroond designicoon

Hopper is een meer functionele oplossing voor een klassiek concept: de picknicktafel. De gebogen beenfunctie elimineert het lastige straddle van klimmen over de banken. Aluminium of stalen poten in combinatie met hardhout van klasse I zorgen voor een lange levensduur van het materiaal, terwijl de aangebouwde banken te allen tijde een strakke esthetiek bieden. Als u de voorkeur geeft aan een picknicktafels uit één materiaal, kunt u kiezen voor Hopper picknick AA , onze All Aluminium-versie. We hebben een uitgebreid assortiment picknicktafels en picknickbanken, voor ieder wat wils en voor ieders budget. Ze zijn allemaal van hoge kwaliteit, vooral de prachtige hardhouten modellen picknicktafels en banken. Met druk geïmpregneerde picknickbanken zijn gemaakt van zacht hout zoals grenen en zijn behandeld met een conserveringsmiddel dat jarenlang meegaat. Op uw picknickbanken van E-Woodproducts mag u zeker vijftien jaar geen rot verwachten. Het hardhouten assortiment picknicktafels is van duurzame oorsprong. Hardhout als inherente eigenschappen waardoor het zeer goed bestand is tegen rot en bederf. Wij zijn een verantwoorde leverancier en is FSC en gereguleerd voor haar hout.

FSC ® Picknickbanken, tuinbanken, enzovoort!

Wanneer u bij E-woodproducts een FSC-product koopt, zal u niet alleen meer kunnen genieten van de natuur, maar draagt u er ook mee zorg voor. De meeste E-woodproducten dragen het internationaal erkende FSC-label. Dat betekent dat deze producten gemaakt worden met hout uit verantwoord beheerde bossen. Op elke productfiche kunt u nalezen of het betreffende product het FSC-label draagt. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een non-profitorganisatie die al meer dan twintig jaar streeft naar een wereldwijd verantwoord bosbeheer volgens strikte sociale, economische en ecologische criteria. Door te kiezen voor tuinartikelen met hun label zal ook de komende generatie zich dus nog kunnen uitleven tussen het groen.

Gebruik van kwaliteitsvolle materialen en service

Ons team streeft er steeds naar om met ons gamma een glimlach op het gezicht van onze klanten te toveren. Alle producten die E-woodproducts verkoopt, zijn dan ook gemaakt met materialen van de beste kwaliteit en hebben een uiterst verzorgde afwerking. Daarnaast vinden wij ook een vlotte levering en een goede after-service erg belangrijk. Onze medewerkers zullen daarom altijd voor u klaarstaan om eventuele vragen te beantwoorden. Ben je toch ietwat ongeduldig? Bezoek dan de pagina koopadvies. Hier geven een overzicht van meest gestelde vragen. Heb je eerder een specifiek vraag, dan verwijzen we door naar onze contactpagina.

Navigation

Home

Latest Posts

Waarom Gaat Het Alarm Af

Published Nov 24, 22
8 min read

Wanneer Korting Op Tuinmeubelen

Published Nov 18, 22
10 min read